Miljö och hållbarhet

På The Studio Hotel värdesätter vi miljö- och hållbarhetsfrågor


Vi har därför valt att ta ställning inom flera områden

Städning

Vi städar inte rum i onödan och har således dragit ner på antalet städdagar för de som bor längre. Vi byter inte lakan varje dag och vi byter enbart handdukar om de ligger på golvet. Vi ställer hårda krav på våra leverantörer som i sin tur enbart tvättar i helt koldioxidneutrala maskiner samt i lågtemperatur. Alla golv i korridorer och sociala ytor, det vill säga nästan hälften av huset, städas med ultrarent vatten helt utan kemikalier. 

Mat och dryck

Vår frukost lagas helt från grunden och vi använder i största möjliga utsträckning ekologiska och närproducerade varor. Vi har valt att ha ett mindre sortiment för att fokusera på bra råvaror och minska vårt matsvinn. Inga plastartiklar används utan istället använder vi material som går att bryta ner, så som bambu. För att minimera matsvinn försöker vi skapa något av råvarans alla delar och vi samarbetar även med Karma.

Fastigheten

Vår byggnad har högsta miljöklassificering, så kallad Leed Guld. Värme och kyla är i symbios och ställs in utefter rådande väder. Vi har rörelsedetektorer på samtliga våningar som tänder lamporna när någon passerar och används således inte i onödan. På rummen har vi strömbrytare för att hantera detta. Samtliga lampor i huset är lågenergilösningar. Från och med våren 2024 kommer vi även erbjuda våra gäster laddstolpar för laddning av elbilar.

Leveranser och sophantering

Vi är noga med att ha så få leveranser som möjligt som är samlade för hela huset. Källsortering görs noggrant med väl planerad logistisk, både i ”back of house” och i varje våning för gästerna. Matavfall undviks, men det lilla vi har samlas upp i nedbrytbara påsar utan plast.

Alla rättigheter All rights reserved © The Studio Hotel